Tuesday, September 4, 2012

Spinazie Gehaktschotel

Ingredienten (2 personen)


  • 400 gram verse spinazie (je kunt ook diepvries gebruiken)
  • 300 gram gehakt
  • 10 cherrytomaten (3 gewone)
  • 60 gram zachte kaas naar keuze (ik heb fetakaas en mozzerella gebruikt)
  • Zout/peper/gehaktkruiden

Bereiding

Verwarm een oven voor op 200 graden. Zet twee pannen op een middelhoog vuur. Bereid in de ene pan het gehakt samen met de gehaktkruiden (geen olie/boter nodig) en in een andere pan de spinazie. Als de spinazie geslonken is even laten uitlekken zodat al het exra vocht weg kan. Leg het gehakt in een ovenschaal en doe er de spinazie bovenop. In een van de twee pannen kun je nu de cherrytomaten eventjes laten aanbakken zodat ze wat zachter worden. De kaas en cherrytomaten kunnen nu ook in de ovenschaal. Als je wilt kun je dit geheel nog even afmaken met wat kruiden.
Doe de schaal in een voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden voor 10-15 min tot de kaas wat gesmolten is.









No comments:

Post a Comment