Monday, September 24, 2012

Hazelnoten Chocolade - suikervrij/koolhydraat arm


Suikervrije Hazelnoten Chocolade - Koolhydraat arm /low carb

Ingredienten


60 gram kokosolie
45 gram hazelnootpasta
12 gram cacao (ongezoet)
paar druppels stevia 
(je kunt ook agave gebruiken maar dan zitten er wel meer koolhydraten in)
Optioneel: kleine stukjes gehakte noten naar keus (amandel,hazelnoot)

Bereiding

Smelt de kokosolie in de magnetron. Je kunt ook het schaaltje waar je het straks in gaat mengen even in de magnetron doen en vervolgens de harde kokosolie erin doen. Door de warmte van de schaal smelt de olie vanzelf. Mix de overige ingredienten door de olie tot het mooi egaal is. Nu heb je twee manieren om de chocola te verwerken. 
1) Bekleed een schaal met plastic folie en giet het hier in zodat je een dikte hebt van ongeveer halve centimeter.
2) Als je een ijsblokjes vormpje hebt of in mijn geval een silliconen vorm speciaal voor bonbons dan kun je het hierin gieten. 

Welke manier je gebruikt maakt niet uit maar wat van belang is dat je de chocolaatjes in de koelkast zet om af te koelen. (in de vriezer gaat het sneller voor de ongeduldige mensen onder ons) De chocola smelt snel als het buiten de koelkast komt dus koel bewaren en gelijk vanuit de koelkast opeten. 





1 comment:

  1. Yeah, heb ze ook gemaakt. Heb er eentje geproefd en.......lekker. Thanks

    ReplyDelete