Niet - Low Carb
Ingrediënten – Pannetje soep (4/5 kopjes)
· 2 teentjes knoflook
· 1 ui
· 1 eetlepel chili poeder
· 1 eetlepel komijn
· 1 eetlepel oregano
· Kippen bouten (ongeveer 1 bout per persoon)
· 1 blik (groot) zwarte bonen
· 1 blik (groot) kidney bonen
· 1 blik (groot) maïs
· 1 blik tomatenblokjes (beetje uit laten lekken)
· 1/3 pot jalapenios (bij AH verkrijgbaar)
· 1300 ml water + bouillon blokjes kip(2x)
Bereiding
Vul een pan met water, voeg de kippenbouten eraan toe. Laat dit 30 minuten koken zodat het kippenvlees mals is. Kip uit het water halen en haal het kippenvlees van het bot af. Indien het water troebel is kan het door een zeef gehaald. Dit water gebruik je namelijk als bouillon. Vervolgens de kip weer in het water. Laat de bonen en de maïs uitlekken en voeg dit toe aan de soep. Het blik tomaten (uitgelekt) erbij doen. De uitjes en de knoflook licht aanfruiten voordat ze in de soep gedaan worden. Voeg de kruiden toe (chili, komijn, oregano) en de jalapenios. Nu naar smaak nog extra bouillon blokjes erin doen evt 2. Laat dit alles zo nog een half uur licht doorverwarmen hoeft niet te koken. Zo kunnen alle smaken goed vrijkomen. Naar smaak nog extra kruiden toevoegen als blijkt dat het nog wat nodig heeft.
No comments:
Post a Comment