No-Bake, tarwevrij
IngrediĆ«nten – 9 stuks
· 35 gram sezamzaad
· 35 gram zonnebloempitten
· 100 gram havervlokken
· 100 gram walnoten
· 100 gram pecannoten (kun je vervangen door walnoten)
· 50 gram cacaopoeder
· 140 ml ahornsiroop (verkrijgbaar bij Jumbo/natuurvoedingswinkel)
· ½ theelepel vanille extract
Bereiding
Maal in een keukenmachine de zonnebloempitten, havervlokken en sesamzaadjes tot het eruit ziet als meel. Doe dit meelmengsel in een kom. De walnoten en pecannoten nu hakken maar niet te fijn. Je kunt hiervoor een keukenmachine gebruiken maar het kan ook gewoon met een mes. Deze noten zorgen voor textuur. Voeg deze samen met de overige ingrediƫnten in de kom waar het meel in zit. Alles goed door roeren, je zult merken dat het iets nattig is. In een niet te grote ovenschaal wat plasticfolie leggen en het mengsel gelijkmatig over de schaal verdelen. Minimaal 1 uur laten opstijven.
Ik vond zelf de brownies iets te nat, in het receptenboek stond 160 ml ahornsiroop dus als je er iets minder in doet zouden ze minder klef moeten zijn. Ik ga nog even proberen om in plaats van de ahornsiroop dadels te verwerken in dit recept.
Zeker de moeite waard om te proberen.
No comments:
Post a Comment