Thursday, September 27, 2012

Courgette Quiche met kaas en amandel - Vegetarisch

Ingrediƫnten
(3 personen)
Printen
·                     2  courgettes
·                     2 eetlepels olijfolie
·                     150 cc slagroom
·                     3 eieren
·                     75  gram geraspte kaas ( ik gebruikte parmezaanse)
·                     50 gram amandelmeel ( optioneel )
·                     20 gram amandelschaafsel (optioneel )
·                     Zout, peper, nootmuskaat

Bereiding
Was de courgettes en snijd ze in plakjes van ongeveer 1/2 cm. Verhit de olijfolie in een pan en bak ze in een paar minuten goudbruin. Voeg zout en peper toe en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Dit doe je om te voorkomen dat de quiche heel nat wordt.
Klop de slagroom met de eieren los. Voeg nootmuskaat toe, de helft van de kaas en het amandelmeel.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem dakpansgewijs met plakjes courgette. Schenk er dan een laagje room overheen. 
Leg vervolgens weer een laag courgette er op en weer een laag room. Net zo lang tot de ingrediƫnten op zijn.
Eindig met een laag room en strooi daar de kaas en het amandelschaafsel overheen.
Bak het gerecht in een voorverwarmde oven op 180 graden in 30 minuten goudbruin.







1 comment: