Ingredienten
- 1 ei
- 5 gram soya proteine poeder (koffieschepje)
- 2 gram tarwezemelen (koffieschepje)
- 15 ml slagroom
- 10 ml water
- snufje zout/peper
beleg
- 15 gram kaas
- 1 plakje spek
Bereiding
Leg het plakje spek in een koekenpan en laat hem zachtjes knapperig worden. Mix in een aparte kom de slagroom, water en het ei door elkaar. Als het plakje spek knapperig genoeg is kun je de overige ingredienten door je beslag mixen. Laat dit goed mengen zodat er geen klontjes in komen. Smeer nu het beslag uit over de het spekje. Eventueel eventjes met een gummyspatel 'helpen' zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt over de pan. Als je hier te lang mee wacht dan wordt je beslag erg dik en zul je dit weer moeten verdunnen met wat water of slagroom. De vezels in het beslag zuigen namelijk al het vocht op.
Nu even rustig laten bakken op middelhoog vuur en omdraaien op het moment dat dit mogeljik is. Vervolgens wat kaas toevoegen en als de kaas aan de pannenkoek blijft plakken kun je deze heel eventjes omdraaien zodat de kaas goed smelt.
Variatie
Je kunt deze pannenkoek ook anders maken door het zelfde beslag te gebruiken, hier wat stevia en koekkruiden of kaneel toe te voegen en dan een in de koekenpan doen.
Dit lijkt mij erg lekker, gisteren heb ik de darmreiniger gehaald bij het Kruidvat. Maar dit zijn tabletten, hoe verwerk je die dan in je gerechten ? Moet je ze malen of oplossen. Ben heel benieuwd wil het graag uitproberen.
ReplyDeletegroetjes Sandra
Ik heb zelf nog nooit die tabletten gebruikt. Mijn advies is om gewoon het poeder te kopen omdat dit het gemakkelijkst is. Of is het inmiddels gelukt met de tabletten?
ReplyDeleteals je de tabletten gebruikt hoef je niet ook nog eens de poeder te kopen tabletten neem je gewoon in met water .poeder kun je dan bij het bereiden van het gerecht weg laten
ReplyDelete