Sunday, September 2, 2012

Pesto en zongedroogde tomaten ei bites

Weer een nieuw koolhydraat arm idee voor ontbijt of als snack. Gemakkelijk mee te nemen in je lunchbox.

Ingredienten

12 mini bites

  • 3 grote eieren
  • 1 eetlepel groene pesto of rode pesto
    • (of zelf maken: eetlepel pijnboompitten, handje verse basilicum, 15 gram parmezaanse kaas, 1/2 teen knoflook)
  • 2 stukjes zongedroogde tomaten
    • (je kunt het uit blik nemen in olie of echt de gedroogde maar dan moet je dit wel eventjes in gekookt water laten weken tot het wat zachter is)
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 theelepel zongedroogde tomatenmix
    •  (merk: fairtrade te koop bij o.a. jumbo en ah. Mocht je het toch niet hebben dan kun je dit ook weglaten en iets meer zongedroogde tomaten toevoegen)

Variatie tip

Je kunt hier eventueel nog gebakken spekjes doorheen mixen, wat extra parmezaanse kaas of gewone kaas.

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 C. 

Als je zelf de pesto wil maken kun je hiermee beginnen. In een hakmachine alle ingredienten door elkaar mixen. Vervolgens de zongedroogde tomaten toevoegen en nog even fijn malen.
In een aparte kom de eieren klutsen. De pesto met zongedroogde tomaten kun je dan hier aan toevoegen samen met alle kruiden.
Met een theelepel in een bakvorm lepelen. Mocht je geen kleine bakvormpjes hebben kun je het ook in een muffin vorm gieten. waarschijnlijk haal je er dan 4-5 muffins uit (20-25bakken)
Als je de kleine bites wil maken bak ze dan tot ze goud bruin zijn in ongeveer 20min.
 

1 comment:

  1. Ziet er lekker uit. Straks op zoek naar de kruiden bij Appie. Waar heb je die vorm vandaan? Als ik toch ga shoppen...

    ReplyDelete