Saturday, September 1, 2012

Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree voor 2 personen

Ingredienten

  • 300 gram bloemkool
  • 60 gram kaas (je kunt elk soort kaas gebruiken : geitenkaas zacht/hard of parmezaanse of gewone 48+ kaas)
  • eetlepel slagroom
  • 0.3 teen knoflook
  • Kruiden: Zout, peper, kerriepoeder. Optioneel: cajunkruiden, paprika poeder, kruidenboter kruiden.



Bereiding

 Snijd de bloemkool in roosjes en kook dit voor ongeveer 7 minuten. De bloemkool moet wel gaar zijn maar niet echt zacht. Giet de roosjes af en maal ze in een foodprocessor. Vervolgens zet je dit weer even op een middelhoog vuurtje en doe je de kruiden, knoflook en  kaas  er doorheen. Van de kruiden gebruik je van alles ongeveer even veel. Je kunt bijvoorbeeld een halve theelepel van elk van de kruiden gebruiken. Voor de kaas heb ik een mix van geitenkaas en harde koemelk kaas gebruikt. Om een goede smeuig geheel te krijgen doe je de puree nog een keer in de foodprocessor en doe je een klein beetje slagroom door het mengsel. Nu net zo lang laten draaien tot je een goede puree hebt.




No comments:

Post a Comment