Monday, October 15, 2012

Amandel cruesli

Amandel cruesli 
Als jij een echte liefhebber bent van cruesli/muesli als ontbijt dan zou je dit recept eens kunnen proberen. Dit recept heb ik van de website gezondlevenvanjacoline en vond het de moeite waard om te delen. Heb het recept wel enigszins aangepast... lekkeeerrr

Ingrediƫnten

Recept printen
  • 2 eiwitten
  • 30 gram zonnebloempitten 
  • 25 gram pompoenpitten
  • 100 gram amandelmeel
  • 10 gram kokosschaafsel
  • snufje zout
  • eetlepel agavesiroop / honing / stevia (paar druppels) (optioneel)

Bereiding

  1. Klop het eiwit in een schone kom stevig, zo stevig dat je er pieken ontstaan of als je de kom op z'n kop houd dat er niets uitvalt.
  2. Meng de zonnebloem en pompoenpitten met het kokosschaafsel. Dit is schaafsel dus niet kokosrasp. (kan natuurlijk ook, maar het heeft een andere bite)
  3. Voeg de zoetstof en de amandelmeel door het stijfgeklopte eiwit. Schep het voorzichtig door elkaar. 
  4. Mix het zadenmengsel voorzichtig door het eiwit mengsel.
  5. Spreid de mix breed uit over een bakblik zodat je wat hoopjes / brokjes krijgt. Persoonlijk vind ik het lekker als alles aan elkaar kleeft zodat je echt meer een cruesli idee krijgt.
  6. Bak de cruesli in een voorverwarmde oven op 160 graden circa 10 Ć” 15 minuten. Dit kan langer duren als je grotere hoopjes hebt (ik had vrij grote dus die zaten er wel 30 min in) Blijf er bij en kijk er af en toe naar of het niet verbrand.
  7. Wanneer je agavesiroop gebruikt pas dan op met bakken, dit verbrand eerder dan honing en stevia.
  8. Voeg eventueel nog extra's toe zoals, cacaonibs, gedroogde stukjes fruit... (dan is het niet meer koolhydraat arm natuurlijk)

1 comment:

  1. Dat ziet er goed uit, lijkt me ook heel lekker met hazelnootmeel (ipv. amandelmeel)
    * hazelnootmeel is nl vanuit zichzelf wat zoeter.
    Ga hem zeker eens proberen.

    ReplyDelete